Varje år produceras det ett stort antal komedifilmer som drar åt sig en enorm publik. Särskilt amerikanska komedier lockar och bland de mest populära Hollywood skådespelarna inom genren återfinns Kevin Hart, Robin Williams, Amy Schumer och Tina Fey, för att bara nämna några få. Amerikansk komedi är relativt lättillgänglig och uppskattas långt över nationens gränser, med sina blandningar av slapstick, repliker och stora budgetar.

Bland de allrastörsta komedifilmerna av alla tider återfinns titlar från ett flertal årtionden och enligt affärstidningen Business Insider är de följande de som dragit in de största intäkterna.

  • Ensam hemma. Detta relativt simpla komedi med en Macaulay Culkin i huvudrollen handlar om en familj som åker bort på en semesterresa men glömmer sin lilla son i huset. Under de följande dagarna är han med om allehanda äventyr och man gjorde ett antal uppföljare som fick den unge skådespelaren att höjas till skyarna (och senare krascha hårt). Filmen beräknas ha dragit in 581 miljoner dollar!
  • Snuten i Hollywood. Denna åttiotalsfilm gjorde Eddie Murphy världsberömd och handlade om en ung, svart polis i USA med en rolig karaktär och ett annorlunda skratt. Filmen drog in 576 miljoner dollar.
  • De brinnande sadlarna. En Mel Brooks film som inte gjorde jättesucce i Sverige men som blev enorm i USA och drog in 542 miljoner dollar. Filmen är en västernkomedi och kom ut år 1974.
  • Deltagänget från 1978, med en ung James Belushi handlar om ett gäng collegestudenter i USA och kommer fyra på listen om världens bästsäljande filmer.
  • Tootsie. Dustin Hoffmans oförglömlige kvinnliga alter ego Tootsie handlar om en kämpande skådespelare som endast lyckas genom att vara utklädd till en flirtig tjej. Filmen har dragit in 488 miljoner dollar.