Den brittiske komikern Sacha Baron Cohen har under de senaste årtiondena gjort sig ett namn genom ett antal alter egos med enorm framgång. Det började med den provokativa rapparen Ali G, som intervjuade intet ont anande kändisar genom att ställa fullkomligen gräsliga men samtidigt enormt roliga frågor.

Sedan kom Borat, den naiva reportern från Kazakstan som i en mockumentary reser till USA för att lära sig om amerikansk kultur och gifta sig med Pamela Anderson. Biopubliken satt som fastklistrad då Borat sjunger den amerikanska nationalsången med egen text inför arga cowboys eller då han fångar in Anderson med en hösäck.

Som om det inte räckte med att driva med kändisar och amerikaner blev det sedan homofobernas tur. Den österrikiske reportern Bruno, gay ikon och fashionista, reser till USA för att bli straight och möter alltifrån terapeuter till politiker för att lära sig hur man blir det. Återigen blir han tagen på allvar och det blir ibland nästan jobbigt som tittare att se hur han bemöts.

Cohens senaste film, Grimsby, har däremot floppat och många menar att han helt enkelt blivit för känd. Folk vet nu vem man är, och med det faller hans komedi som alltid bygger på folks reaktioner på hans påhittade figurer.