Många av de gamla visdomsorden är faktiskt precis vad de kallas för: visa, och inget illustrera detta bättre än ”Ett gott skratt förlänger livet”. Idag forskas det idogt i ämnet och många studier visar att

skratt är bra för hälsan på många olika sätt.

Att ha ett sinne för humor underlättar över huvud taget en människas liv, då det gör det möjligt att ta ett steg tillbaka och inte alltid se allt som så vansinnigt dramatiskt. Detta gör att man bättre kan tackla svåra situationer, liksom att förmedla en positiv energi åt sin omgivning.

Forskaren Sven Sveback har studerat humor i femtio år och i samklang med många andra har han kommit fram till att skratt är rena rama vaccinet mot många allvarliga hälsoproblem. Man har till exempel konstaterat att människor som skrattar mycket har ett starkare immunförsvar, vilket inte bara skyddar dem mot olika sjukdomar utan dessutom hjälper dem att motarbeta allvarliga hälsoproblem som cancer. Det finns också en markant ökad prestation på arbetsplatser där humor kommuniceras mellan kollegor och en av anledningarna är att folk helt enkelt gillar att gå till jobbet om det finns skratt att se fram emot.