Ibland dyker det upp filmer som försvinner lika snabbt som de kommit. Av någon anledning går de inte riktigt hem hos publiken eller så utkonkurreras de av större filmer som kommer ut under samma tidsperiod. Vissa filmer hamnar till och med direkt på DVD hyllan eller streamingkanaler då produktionsbolagen bedömer att de inte kommer att vara värda besväret att hamna på vita duken.

Ett exempel på en sådan ”liten” film som glömdes bort med en gång var Woody Allens Småtjuvar emellan, på engelska Small TIme Crooks, som är en riktig pärla som alla komedifans borde se. Här blandas roliga miljöer, fantastiska dialoger och dråpliga situationer med en handling som börjar som ett tema och slutar som ett helt annat,

Det hela börjar med ett amerikanskt par, spelad av Allen själv och den brittiska komediennen Tracey Ullman, som planerar ett bankrån. De hyr en kakbutik intill och medan Allen borrar i källan med sina kumpaner serverar Ullman egenbakade kakor från butiken. Borrandet misslyckas kapitalt men Ullmans kakor blir så framgångsrika att alla blir stormrika på kuppen. Nu vill Ullman bli sofistikerad, och anlitar Hugh Grant att lära henne och maken om kultur. Resultatet är en handling som får publiken att storkna av skratt!