Humor används som ett effektivt verktyg i många delar av vår populärkultur. Vi ser rikligt med humor i filmer, TV-serier, böcker och spel. Bland roliga och populära spel med mycket humor finner vi The Sims och South Park: The Stick of Truth.

För att kunna uppskatta humorn i dina spel till fullo behöver du en bekväm gamingstol att sitta i medan du spelar. Hos Webhallen hittar du gamingstolar som är anpassade till att sitta i under långa perioder, med bekväma stöd i svank och nacke. Välj bland många utföranden och färger så att du hittar precis rätt stol till din inredning.

The Sims

The Sims är en spelserie som ursprungligen började med det första spelet The Sims, utgivet år 2000. Spelet är baserat på att skapa så kallade ”simmar”, som är stiliserade mänskliga figurer. Som spelare kan du ta hand om din sim och låta hen skaffa ett jobb, dejta, starta en familj och många andra saker. Spelet innehåller mycket humor, lustiga animationer och komiska beskrivningar. Skaparna av The Sims vill också att spelet ska vara inkluderande, vilket gick att se när de för några år sedan suddade ut könsgränserna i spelet. Alla simmar kan nu ha vilken röst, kropp och gångstil du vill oavsett vilket kön de har.

Spelets fans har skapat många komiska filmer och berättelser med hjälp av spelet, där de bland annat mördar sina simmar i simbassängen genom att ta bort stegen. Simmarnas ologiska agerande baserat på spelets tillkortakommanden är också en stor källa till humor. På internet finns många filmer att se där en sim står och vinkar av frustration för att en tallrik är i vägen. Samtidigt ger The Sims sina användare en möjlighet att skapa sin egen värld med full kontroll kring allt från simmarnas utseende till inredning och karriär.

South Park: The Stick of Truth

South Park: Stick of Truth är känd för sin toaletthumor och unika stil. Den animerade TV-serien South Park började först visas 1997 och handlar om fyra skolpojkar. Serien driver med olika kulturella företeelser och personer. I spelet Stick of Truth får användaren ge sig ut på äventyr med huvudkaraktärerna i en historia som både är komisk och stötande på typiskt South Park-manér.

Divi