Att berätta komiska historier är vanligt inom en stor del av populärkulturen, särskilt i filmer, serier med mera som riktar sig till barn. Många av våra mest kända och älskade skapelser baserar sig på människans behov att skratta. De flesta av oss kan nämna flera TV-serier och filmer som har komiska karaktärer.

Bland de mest kända komiska figurerna i dagens populärkultur hittar vi Rick och Morty samt karaktärer från Disneyfilmer och böckerna om Harry Potter. Alla dessa figurer går att hitta hos gameloot som har ett stort sortiment med samlarföremål, gosedjur, inredning och accessoarer. Med produkter från gameloot kan du visa upp ditt intresse för omvärlden och inreda med motiv från dina favoritfilmer.

Rick och Morty

”Rick och Morty” är en animerad serie som skapats av Justin Roiland som också gör rösterna till huvudkaraktärerna. Tillsammans med Dan Harmon står han som producent bakom serien som handlar om en alkoholiserad men samtidigt högintelligent vetenskapsman vid namn Rick. Han har också ett inte fullt lika begåvat barnbarn vid namn Morty. Tidigare i år fick säsong fem i ”Rick och Morty” ett premiärdatum på HBO Nordic, där den visas från 21 juni med ett avsnitt i veckan. Serien är belönad med en Emmy och följer forskaren Rick som reser med barnbarnet Morty på olika spännande äventyr i universum. Övriga röster görs av bland annat Jerry Smith och Sarah Chalke.

Harry Potter

Författaren J.K. Rowling står bakom bokserien om Harry Potter, en föräldralös pojke som växer upp hos sin elaka morbror, moster och kusin. När han fyller elva år får han besök av halvjätten Hagrid som berättar att Harrys föräldrar var magiker som mördades när Harry endast var ett litet barn, av den onde trollkarlen Lord Voldemort. Harrys bäste vän är den jämnårige Ron Weasley, som tillsammans med Harry börjar på den magiska skolan Hogwarts. I filmerna som baseras på böckerna ger skådespelaren Rupert Grint liv åt Ron med en livlig rollgestaltning och många komiska ansiktsuttryck.

Disney

”The Walt Disney Company” är en företagskoncern från USA med verksamhet inom nöjesbranschen. Den grundades av bröderna Roy och Walt Disney år 1923. Disney har fyra filmbolag där Walt Disney Pictures står bakom skapandet av figurer som Kalle Anka och Musse Pigg. Genom åren har Disney också förevigat många komiska karaktärer, som snögubben Olaf i filmen Frost och Anden i Aladdin, vars röst kommer från komikern Robin Williams.

Divi